~ Utan tillsatt socker...eller jo förresten ~
Journal / Blog / Länkar

Lite av varje

12e December 17:52  ~  Dwele - I Think I Love You

Tänkte bara tala om för er vilka TV-serier ni inte får missa. Till att börja med Prison Break, som börjar "snart" på TV3. Det mest spännande som setts på televisionen sedan...hm...ja, kanske nånsin. (Ja t.o.m bättre än 24). Och för alla er flickor därute så kan ni dreggla över snyggot Wentworth Miller som gör sin (mer eller mindre) debut som huvudpersonen Michael Scofield som gett sig f*n på att få ut sin bror (som, oskyldigt?, dömts till döden) ur fängelse. Spännande. Prison Break

Tips nummer 2 är Grey's Anatomy som redan harhaft premiär på Kanal5 och är en riktigt trevlig sjukhusserie. Om man har en skala som går från Scrubs till E.R. så finns Grey's Anatomy någonstans mitt emellan , en skön blandning drama och humor. Serien handlar i huvudsak om sjukhusinternerna på ett sjukhus i Seattle med Meredith Grey i spetsen. Mycket krångliga relationer, märkliga operationer, humor och en del snyft. Kanske låter heljobbigt men det är faktiskt välgjort och underhållande. Riktigt skönt intro (Psapp - Cosy in the rocket) dessutom – lite six feet under känsla.Grey's Anatomy

Lost tycker jag däremot helt tappat tråden den här säsongen, dock visade sista avsnittet innan juluppehållet lite gamla goda takter.

Desperate Housewives, inte fullt så bra som Prison Break och Grey's Anatomy, men helt klart sevärt. Om dom bara kunde göra sig av med Teri Hatchers karaktär Susan som skulle den vara ännu bättre.

Den 15:e Januari är Jack Bauer tillbaka...

Och slutligen en platt julklapp till din hiphop-kompis, eller nån annan som skulle må bra av att läsa lite om musik:Quote Magazine

Både snygg och bra. Prenumerera här . Eller köp den här, eller så finns den på de flesta Pressbyråer.

Jätte jätte konstigt. Verkligen.

1a December 16:22  ~  Gnarls Barkley - Crazy

Idag var jag nog med om det mest långsökta och besynnerligaste sammanträffandet jag varit med på ett år eller två - minst. Reklambyrån jag jobbar på har Sony Ericsson som kund, och titt som tätt hör diverse folk av sig och behöver deras logo till ditten och datten.

Idag dök ett sånt mail upp. Från min gamla hyresvärd från tiden jag bodde i Oslo som tydligen behövde en logo. Rätt jävla sjukt. Oj förlåt, inte svära.

Det känns som det är galet många små parametrar som ska klicka för att det ska hända. Dom ska tydligen göra en reklamfilm eller nått sånt, så han skickar ett mail till den norske SE-killen, som drar ett mail till den svenska marknadsavdelningen, som drar ett mail till oss, och till slut hamnar det hos just mig desssutom (finns juh ett tjog personer som jobbar med SE här).

Sinnessjukt bra låt här. Gnarls Barkley. Hur kan det gå fel med ett sånt namn? Bakom namnet döljer sig inte helt obekante Cee-Lo Green och DJ Danger Mouse (han som fipplade med Jay-Z på the The Grey Album förra året).

Förresten. Sen hände nått annat skumt också, eller ja egentligen hände den här saken innan den andra - den första. Ahhhhhh! Nåja. Det ringde nån från ett företag som skulle registrera sitt bolagsnamn och verksamhet, men tydligen krockade detta med mitt och Karolinas företag...muahaha, så dom behövde vårt godkännande för att få använda namnet till sin stämpelproduktion (japp). Kändes inte så konkurrerande med det vi ska pyssla med så det kan vi väl gå med på.

Verkar som IKEA håller på att smyga in lite ny design på sin sajt (kolla undersidorna, ny meny och ett fliksystem). Ser bra ut än så länge. Kan bara hoppas dom samtidigt får ordning på sin sökfunktion som är under all möjlig kritik idag.

Shit, det var juh typ ett helt inlägg. Crazy.

Edit: Okej en sjuk världen-är-för-liten grej hann hända innan jag hann gå hem från jobbet. Surfade av en händelse (letade css-sidor) in på Jedi sthlm och vad ser man där, jo tydligen har den här för mig helt okända människans flickvän gjort underlägg som säljs på La Ninja - dvs butiken som Miia som jobbade här på stolen bredvid mig öppnade när hon slutade här för...umm...drygt ett år sen nu va? Världen är ungefär lika liten som punkten i slutet av den här meningen. Japp, SÅ liten. Verkligen. Nu går jag hem innan det dyker upp nån gammal lågstadiefröken här.

En blogg som heter Mojito

16e November 18:52  ~  Tiger Tunes - Family Picture

Tänk om man hade en blogg / journal / webdagbok eller vad man nu väljer att kalla det, då skulle man kunna skriva om aktuella händelser i ens vardag. Nån gång då och då skulle man även kunna lägga ut lite bilder som man tagit för att pigga upp sidan lite.

Men tänk alltså, man skulle kunna berätta om att man designat sina egna Puma-jumpadojjor som man är toknöjd med. Att man varit på spännande platser som tex Montenegro, Budapest och Skövde (här skulle även de där bilderna kunna passa bra in), kanske berätta lite om att man varit sambo med en helt fantastisk flickvän i sisådär 9 månader (här hade det också passar fint med ett par bilder), skriva några rader om projekten man varit inblandad i på jobbet. Kanske nämna att man startat ett företag, berätta lite om vad tanken med det är. Man skulle även kunna färdigställa dokumentationen av en eventuell renovering man genomfört och publicera det (här skulle det definitivt passa bra med bilder, många bilder). Skriva om sköna filmer, nyfunnen musik och en massa andra saker som man upplevt och vill dela med sig av.

Hmmm...ja det låter faktiskt inte som en helt tokig idé det där.

Edit: Mitt DW säckade ihop, därför jag har gått in och ändrat texten i efterhand, jag brukar vanligtvis inte göra ändringar i efterhand men nu blev det juh helt knäppt om jag inte hade gjort det.

Guess who's back...!

7e September 11:52  ~  Depeche Mode - Precious

Nja, inte riktigt...men snart. Är det tänkt. Men håll inte andan.

Jakob noterade något mycket märkligt, om man bildsöker på "Nokia n90" hos Google, får man en himla massa resultat – men alla bilder är -1x-1 pixlar stora!? Bilderna är från en himla massa olika sajter, så det är lite svårt att förstå hur det har gått till – eller så är det helt enkelt något hos Google som gått snett...

Gaaaaaah...!

9e Februari 22:52  ~  Tyst

Är det bara jag som håller på att klösa ut ögonen och hjärnan på mig själv när jag hör den där heeeeeeeemska über-tantiga rösten i Microsofts reklamfilm?!? Du vet dom där där de har kopierat Nordea / Storebrand-konceptet (vem var först?) där saker ritas ritas på verkligheten (?) med en vit penna, lite lagom barnsligt sådär. Jag är rädd att min hjärna ska hissa vit flagg och hoppa ut varje gång denna gudsförgätna stämma tar ton i reklampausen.

Inte nog med att Microsoft torterar oss med undermåliga, virusdränkta, instabila produkter, vilket vi juh blivit vana vid, men att sedan försöka övertala oss hur bra dom är med den här RÖSTEN...

( hjäääälp! )

Ja, jag har varit sjukskriven i två dagar och är rastlös och lättirriterad och saknar Karolina. Bara så det är sagt. Men imorn är det tillbaks till normala vardagen med jobb, lägenhet och flickvän igen :-)

Jag har inte slutat uppdatera Byggbloggen - det är en liten slutspurt kvar på lägenheten och den ska givetvis också dokumenteras och läggas in. Elen blev lite försenad och anländer förhoppningsvis nästa vecka. Tills dess har jag lite annat att bli klar med, typ: smålister här och var , bygga soffa, bygga säng, flytta.

14 dagar och 14 nätter

31e Oktober 22:52  ~  Anthony Hamilton - Comin from where I'm from

De två senaste veckorna har jag:

 • Köpt en lägenhet, känns helt märkligt och lite för bra för att vara sant. Får nycklarna den 12:e november, så då börjar upprustningen, ska måla om och eventuellt bygga om köket litegranna innan jag flyttar in på riktigt. Gläder mig!
 • Träffat en flicka, känns helt märkligt och lite för bra för att vara sant. Fjärilar i magen och allt det där :-)
 • Letat efter vinterjacka, känns helt uppgivet och närapå omöjligt att hitta något som både är snyggt och någorlunda prisvärt - dock svårast att hitta nått snyggt. Kombinationerna Billgt+fult & Dyrt+fult dominerar butikernas sortiment....blä.
 • Hjälpt Tolvan att renovera sin nya lägenheten och flytta från den gamla, känns i benen, armarna och ryggen ;-)
 • Inte spelat badminton en enda gång (illa illa).
 • Blivit förkyld.
 • Skaffat mitt första lån någonsin, hör förstås ihop med punkt nummer ett, men det kändes som jag borde skriva det som en egen grej. Skuldsatt för första gången i mitt 24-åriga liv...hua.

Det var i stort sett det hela :-) Känns som jag gjort av med ett helt års flyt på ett par veckor, förr eller senare vänder det väl som vanligt men tills vidare njuter jag bara.

Har skrivbordet fullt av länkar som ska leta sig in här till höger, men nu msåte jag sova så det får bli en annan dag helt enkelt. 05:30 ringer klockan...upp och yoga!

Avslutningsvis ett stort lycka till och ha-det-så-bra till Frida som åker åkte till Barcelona idag och ska plugga spanska fram till jul - hoppas du får det alldeles fantastiskt bra där borta!

www.webångest.nu

17e Oktober 16:32  ~  Josh Rouse - Dressed up like Nebraska

Har lite webångest för tillfället, har massa lust att göra om den här sidan, men vet att jag borde göra klart de sidor som saknas istället - så kan jag bara göra en ny css-design och slänga på sen istället. Men vad man borde och vad man vill hänger sällan ihop av nån konstig anledning. Vidare så kommer jag sitta och koda sidor åt Scan den närmaste veckan på jobbet så då kommer jag helt säkert inte vara så sugen på att göra mer av det när jag kommer hem, så det lutar väl dessvärre åt att det inte blir så mycket mer gjort här på ytterligare en stund.

Nu har genierna på andra sidan atlanten gjort ÄNNU en film på samma uttjatade tema (Högt Uppsatt Persons Avkomma Vill Vara Vanlig-temat alltså ), måste vara typ femte filmen på ett år som handlar om samma sak. Patetiskt.

Nya filmer som däremot verkar sevärda är till exempel:

 • The Incredibles - Pixars nya superhjältefilm
 • Robots - Ice Age-gängets nya film.
 • Eulogy - Verkar kunna vara rätt skoj.
 • Blade III Trinity - Matrix-stylad vampyrjakt.
 • Birth och The Machinist verkar lite härligt kusliga, som vanlig visar båda trailers alldeles för mycket av storyn, inte bara upplägget utan även vad som händer sen...så se dom på egen risk. Det mesta av filmens handling avslöjas. Att dom aldrig lär sig :-(

W står för

Det är svårt att tro det, men Fuckhead...oj, jag menar George W. Bush verkar ha gjort nått rätt för en gångs skull, och dessvärre gäller det hans återvalskampanj. I tillägg till den traditionella blå-vit-röda kampanjen med flaggor och stjärnor och allt det där som man vanligen associerar med presidentvalskampanjer har Dubya gjort lite fashion av sin kampanj, skalat ner allt till ett minimum med sin "W the president"-kampanj. Se själva. Not too shabby eyh? Det finns en hel webshop med prylar i samma stil. Ett stilrent grafiskt uttryck som inte tar så mycket plats och en starkt budskap: The President, som om det inte fanns nått alternativ liksom. Givetvis har detta redan uttnyttjats även av de som inte gillar W lika mycket, och då blir det "W the Wrong" istället. Även värt att notera är väl fonten "Freedumb" som inte innehåller bokstaven W...haha.

Letar lägenhet för fullt nu, psykologiskt påfrestande att när man tänker efter hur mycket pengar man kommer att göra av med - har aldrig haft ett lån tidigare så det här blir något helt nytt.

Hittade ett gammalt citat i ett block igår kväll, en riktigt skön kommentar från en filmen Mystery Alaska (rätt hyfsad underdogfilm för övrigt):

"This is hockey, OK? It's not rocket surgery"

Haha. See ya :-)

Kryptonit.

11e Oktober 23:42  ~  Stina Nordenstam - So this is goodbye

Christoffer Reeve (52) avled idag till följd av en infektion.

Magnetfält

11e Oktober 22:52  ~  Marilyn Manson - Personal Jesus

Har lyckats hålla mig undan det här stället en stund. Men man måste kanske ändå nämna att jag var på ytterligare en trevlig konsert, såg nämligen Magnetic Fields (med The Tuesday Weld som förband) på fina Chinateatern den 3e oktober (förra helgen alltså). Riktigt trevlig konsert även om jag kanske tyckte att ljudet inte var helt på topp, lite svårt att höra texterna tyckte jag som inte är så inlyssnad...men Stephin Merrit har nog lite skuld i det också eftersom han är rätt bra på att mumla (och är dessutom allergisk mot applåder). Och Tuesday Weld var också rätt kul...men lite enformiga.

Johan undrade över tecknade serier på nätet, så då kan jag juh lika gärna bjussa på mina favoritlänkar här också:

Har jag glömt nån bra? Tipsa gärna :-)

Somliga går i trasiga skor...

3e Oktober 14:02  ~  Anna Ternheim - I'll follow you tonight

..men jag går numer i ett par Nike Air Force 1 Mid Insidout (fantastiskt långt namn för övrigt) med delar av nya zealändskt får, how 'bout that? Säljaren påstod att det bara fanns 14 par i Sverige men jag vet inte riktigt om jag litar på det, underbart fina och bekväma är dom iaf - DET är jag däremot hur säker som helst på.

Var och åt middag på Paladar de Cuba (Tegnérgatan 19) tidigare i veckan, god kubansk mat (jag åt tonfisken), varken dyrt eller billigt, rätt mysiga lokaler, bra service, klart godkända Mojitos...rätt bra ställe helt enkelt. Dessutom en ovanligt snygg websida för en vanlig resturang :-) Snyggt med rykande cigarrer i menyn.

Joy is our new biological weapon

25e September 19:22  ~  Ying Yang Twins - Armageddon

 • Förlängd projektanställning - nu fram till jul + alla underbara arbetskamrater.
 • All den uppmärksamhet och uppskattning den här lilla siten har fått de senaste veckorna.
 • Hon föreslog att vi skulle träffas igen.
 • Känner mig över lag mer harmonisk och bättre till mods än jag varit på väldigt, väldigt länge. Har nog inte mått såhär bra sedan innan den 14e december...

Holy Cow!

23e September 23:22  ~  Sam-E (feat Paragon) - Stå Upp (screwed n chopped)

And when you least expect it....741 unique visitors - in one day, thats just plain crazy :-) this site isn't even finished you nutty people...! Anyways, HUGE thanks to Stylegala (very nice site BTW - never even saw it before) for linking my little Mojito project, thats very nice of you! :-D

Read in the comments that the site looked like crap in IE, and it seems that something happend when I changed from XHTML Transitional to XHTML Strict the other day...so I have now changed it back (until I figure out what the hell happend) and should look OK everywhere again (hopefully).

Some people actually considered this a template site, which makes me a little sad, yes - there are alot of centered blog/design sites out there at the moment, and the worn theme has had a come back lately probably thanks to people like Cameron (I did this before he did that article) - but c'mon, a template? :-( And some complained about the contrast of this text you are reading right now - I guess I've just been spoiled with only using crisp TFT-screens, cause it sure looks good here...so I guess I might have to look into that if more people complain about it.

Update: Mojito is once again XHTML 1.0 Strict and is now working as it should - even in IE.

Ryder Cup

19e September 02:12  ~  Goodie Mob - Shawty Wanna be a Gangsta

Go Europe!

Ryder Cup 2004

11-5 till Europa inför morgondagens avgörande singelspel, det ser onekligen rätt bra ut :-D Är speciellt imponerad av Sergio Garcias spel, han står verkligen fram som lagets stomme och spelar på topp, runda efter runda, mot de amerikanska gamla rävarna - trots att han är bara är 24 år. Kul att se.

Aloha, Hej, Howdy, Hei, Salve, Konnichi wa!

13e September 20:42  ~  Bebel Gilberto - So nice (summer samba)

Ehhumrm...*clears throat* Thanks to Cameron Moll for the link and several hundred hits in the last few hours :-P I'm guessing about 99,9% of everyone coming from there doesn't have a clue how to read swedish, so I guess you'll just have to enjoy the pwetty graphics.

And just to clarify, my site has been looking worn long before Cameron started his little crash course in wornism ;-) (ok, not looong but well over a month)

Isn't it kind of annyoning when all of a sudden all these people come to visit, and you're not even halfway done with the thing - yes, you can klick the FOTO-button, but thats the only one working and it has only one album so far. Just yesterday I started writing the "About" page. Ah well...come back ya'll - in a week or two, and there might even be some english content ;-)

Feel free to leave a comment or six.

/Stefan

Tables, no more.

12e September 15:42  ~  Mattias Hellberg - Walking Restless

Förmodligen bara till min egen glädje, men nu är den här sidan återigen byggd enligt de nya fina standarderna css/xhtml - tog mig äntligen tid att pilla bort de sista små tabellerna ur koden.

Tillägg: Har dessutom gått över till XHTML 1.0 Strict nu för alla som vet vad det betyder ;-) Enda skillnaden som märks för tillfället är att alla länkar du klickar på kommer att öppnas i detta fönster istället för ett nytt, men håll ner CTRL-knappen (PC) eller Äpple-knappen (Mac) när ni klickar så löser det sig.

Tack till Ryan (www.justwatchthesky.com - som för övrigt är en av de snyggaste sidor jag känner till) för länkningen förresten :-) Har ökat på antalet besökare på den här sidan betydligt den här veckan.

Smått och gott

12e September 14:02  ~  Doris - Waiting at the station

Oj, ibland rusar bara tiden iväg, men här kommer en uppdatering till slut...

Malmöhelgen blev riktigt trevlig, mycket tack vare sommarvädret som bestämde sig för att komma tillbaka lagom till helgen, vilket gjorde att vi kunde spendera större delen av helgen i diverse soliga malmöianska parker vilket juh är himla fint :-) Stort tack till Frida & Rebecka också såklart...utan er hade det juh inte blivit mycket till helg alls, jag har verkligen tilldelats en fin skara vänner.

Sen jobbades det en hel massa.

Torsdag var det kräftskiva på jobbet - en otroligt kul sådan :-) Kom hemvinglande runt 05...slog av nån märklig anledning på tv:n när jag la mig, men somnade nog innan jag ens ha se vilken kanal den var inställd på. Zzzzz.

Spelade Natt-KM (golf) på fredagen, blev utklassad av alla små juniorer förstås, men var hyfsat nöjd med mitt spel ändå...föurom en snöplig 9a (nio slag?!) på 13e hålet...ajajaj, annars hade det kanske kunnat bli en pallplacering.

Och för alla som inte hört Doris skiva (Did you give the world some love today Baby) än är det på tiden att ni letar rätt på den och spela den sönder och samma...maken till bra musik får leta långt och länge efter.

Är det några fler som vill ha ett Gmail-konto? Jag har ett par stycken kvar, och om de skulle försvinna finns det en stor chans att få sig ett här där dom skänker bort en hel drös. Det verkar som om Google har gett sig fan på att Six Degrees of Separation ska praktiseras i verkligheten - för om bortskänkandet av adresser fortsätter i den här takten kommer väl alla ha en adress snart? Det är juh också helt genialt för att slippa undan fejk/spam-adresser som aldrig används (som antagligen hotmail har några miljoner av) på normalt vis, kommer nog dessutom vara ett av de främsta Viral marketing*-kampanjerna någonsin.

* Viral marketing är självspridande reklam - där en produkt eller tjänst sprids via rykte/hype/osv av användarna själva. Istället för marknadsföring i vanliga kanaler som tex annonsering.

Söderut

3e September 00:32  ~  Doris - Did you give the world some love today baby

Peking Laundry - Don't Turn Away:

The band is swedish, and composed of the bass player from the band Kent (Martin Sköld) and another swedish artist called Nåid. Their band is called Peking Laundry, and the song is called "Don't Turn Away". As far as I know they were contacted by a swedish advertising agency ( Forsman & Bodenfors ) to do the song for the JC tv-ad, and thats the only song they have released so far. The TV ad (quicktime required).

(Eftersom många verkar undra)

Vart tog datorn vägen? Ingen har väl missat den nya, grymt snygga och smäckra iMacen antar jag - men den måste juh länkas. Sådeså. En annan pryl som framkallar extrema villha-känslor är Archos AV400 en fantastiskt smidig liten videospelare.

Imorn åker jag till Malmö och blir borta några dagar :-) Trevlig helg allihopa.

Gmail anyone?

29e Augusti 23:32  ~   The National Bank - What is left

Jag har fått ett gäng Gmail-konton att dela ut, hör av dig den som är intresserad. För de som inte vet är Gmail alltså Googles gratismail med 1000 MB lagringsplats = man behöver aldrig slänga något mail :-) Sen har den en massa smarta funktioner också men det får ni läsa om på deras sida...

Har precis sett Dawn of the Dead...trevligt med lite zombies haha, helt plötsligt kändes alla på pendeltåget hem väldig normala och ofarliga. Hmm...jag ska väl...sova...nu då.

Lördagsmix

28e Augusti 17:52  ~   The National Bank - The National Bank

Börjar äntligen återvända till något som kan liknas vid friskhet...att vara sjuk är verkligen det sämsta som finns. Man har massor av tid men man kan inte använda den till nått. Sux.

Ramlösa med små bubblor...va? (säger jag nu och om 3v kan jag inte dricka något annat I know, I know)

Biljetter har inhandlats till följande:

 • Magnetic Fields @ Chinateatern 3e oktober
 • Ron Sexsmith @ Nalen 22a september

*happy happy joy joy*

A slight problem you say...

..a SLIGHT problem? Att inte kunna leverera det jag beställt är väl ett ganska stort problem - tycker jag åtminstone. Men det löste sig till slut genom att välja en annan av Amazons butiker. Beställde en bok för övrigt.

Är löjligt sugen på att göra om den här sidan...

Åhmääääää...

26e Augusti 22:22  ~  Peking Laundry - Don't turn away

Jag misstänker att det slagits någon form av världsrekord i kategorin Förutsägbar Film iochmed att man gjorde The Prince & Me. Hur många såna här filmer har det gjorts egentligen? Måste juh vara något dussin nu som har så gott som identisk handling. Man behöver inte ens starta traliern för att kunna gissa sig till hur hela filmen kommer utspela sig...ska det verkligen vara så svårt att göra något originellt? Blä.

Däremot ser jag med glädje fram emot:

Avslutningsvis måste jag bara säga att Peking Laundry må vara sellouts, men Don't turn away är fanimej en grymt fin låt, hoppas det dyker upp en skiva med fler mysiga låtar snart...

Gangland?

23e Augusti 00:52  ~  Inner Circle - Bad boys (närrå, men det lät tufft)

Ujuj...nu händer det skumma saker här. På väg hem från Hardy körde jag förbi inte mindre än tre polisbilar - en av dem hade stoppat en liten Fiat eller nått och poliserna stod med blåljusen på och med dragna vapen (!). Två minuter senare passerar jag ytterligare en polisbil, men denna körde bara helt lugnt. Avfarten efter polisbil nummer två står ytterligare en polisbil parkerad med blåljus - och två poliser kommer klättrandes upp ur diket/skogen bredvid vägen.

Behöver jag säga att jag var lite småskakis när jag minuten senare möter två män med något som såg ut som överdimensionerade svarta träningsväskor :-/ är det en ny rymning på gång eller vad är det som händer...hjälp!

Ei8ht?

22a Augusti 17:52  ~  The Streets (ft. Chris Martin) - Dry your eyes

Saw - heter en ny film som jag fick lite sköna Se7en-rysningar längs ryggraden när jag såg trailern. Har dessutom fått rätt bra recensioner på IMDb. Riktigt skitigt, spännande problemlösning och en massa ondska. Länge sen man hade den känslan, undra när/om den dyker upp här då bara. Men det är lite oroande att sopan Danny Glover är med, har han gjort någon bra film någonsin? För övrigt återigen en snygg filmsite av London-byrån Hi-res.

"White Russian, no ice, no vodka... hold the Kahlua"

Såg Catwoman häromdagen, det var verkligen en dålig ursäkt för en film...förstår inte hur man kan misslyckas så fatalt i skapandet, med en såpass mycket pengar till sitt förfogande borde man väl ha kunnat hyra in någon som har lite koll - någon som kan ställa sig upp och säga "hörrni, det här duger faktiskt inte". Tycker ändå att det borde kunnat bli en bra film - Catwoman är en rätt tuff karaktär som det borde gå att göra en vettig film om (Michelle Pfiffers Catwoman var bra tex), men något gick fel...väldigt fel. Det blir bara pinsamt när Catwoman iförd sin läderbikini säger "Purrrrrrrrrfect". Och det måste juh vara extremt pinsamt för Halle Berry som jag ändå tycker är var en rätt hyfsad skådis att vara med om någon sånt här...ush och fy, kanske det ligger nått i det där med Oscarsförbannelsen? Den enda stjärnan jag tilldelat (1 av 5) filmen är för att den trots allt såg rätt bra ut, rätt snyggt filmad och specieleffekterna var inte helt kassa de heller (kanske där pengarna gick åt istället för till Nej-personen).

Blev lite negativt i det här inlägget tycker jag så för att lätta upp stämningen litegranna: Nakenförkläde anyone?

Feels like a midget is hanging from my necklace

16e Augusti 22:42  ~  David Grey - This years love

Varför ska man helt plötslig ha ALLT i ett snöre runt halsen; kamera, nycklar, mobil, mp3-spelare, gosedjur and what not... Ser juh helt löjligt ut - och lär juh leda till en generation med quasimodohållning. Lägg av för fan. Ni är inte poppiga japanska kids - dom kommer undan med det mesta...ni andra ser bara löjliga ut. Ett klart tecken på att du INTE ska hänga ditt liv runt halsen är att du redan har en slips runt den.

Har lagt till en diger hop länkar i högerspalten.

Småplotter

13e Augusti 23:02  ~  Depeche Mode - Just can't get enough

Det verkar onekligen som jag överlevde min första arbetsvecka utan några större incidenter!

Så nu åker jag bort över för att fira detta (inte helt sant kanske) med att svinga de stålskaftade titanspadarna mot den norrländska (nåja) myllan i ett seriespel under lördag och söndag - wish me luck!

Konstutställning á la Johan

12e Augusti 23:42  ~  Ed Harcourt - Ghost Parade

Min käre vän Johan ska arrangera sin första konstutställning! Detta sker v36 (aug/sept skiftet) på Kulturkiosken i Gävle. Missa inte det om ni har vägarna förbi :-)

Mer info och vägbeskrivning finns på Johans hemsida.

Bonus

6e Augusti 17:22  ~  The Hives - Walk idiot walk

Hm, vad är det som händer :-) Idag är Mojito.se en av de utvalda siterna på siten CSS Beauty, himla trevligt - thanks a bunch guys!

Vidare har jag blivit tilldelad ett Gmail-konto, dvs Googles gratismail med 1000MB plats (jämför med Hotmail som har 2 MB) och en massa piffiga funktioner. Grejen är att man inte kan få tag på ett konto hur som helst - utan man måste få en inbjudan från nån som redan har ett konto (och dom i sin tur blir tilldelade ett begränsat antal inbjudningar) men nu har jag iaf haft turen att få ett konto, tack vare en London-tjej vid namn River - som glatt bjöd mig på ett sånt bara för att jag tipsade henne om en gratis hosting-tjänst :-) Vissa dagar har man tur! tynell(at)gmail.com är adressen för övrigt.

Har dessutom köpt en fin arbetsstol till 33% rabatt på BoConcept - himla nöjd med att slippa sitta på en köksstol framför datorn mer.

En riktig bonusdag helt enkelt :-)

Semester - no more.

5e Augusti 19:32  ~  Tiger Lou - Sell out (Galet svängig!)

Då var det slut på semestern. Vilket innebär att jag ska börja jobba på måndag - jobba, på riktigt, få lön och allt det där. Har faktiskt inte jobbat sen den 19e december 2003, även om jag nu iofs har haft praktik i 2 månader - men det är juh inte riktigt samma sak.

Låt mig presentera Micke & Karins lilla/sömniga dotter, Linn:

Lilla Linn :-)

Hur oduglig är TV4 på att visa golf egentligen? Inte konstigt att folk inte förstår sig på sporten om det dom ser är denna dåliga ursäkt för en tv-sändning (Denna veckan HP Open från Ullna, och Scandinavian Masters förra veckan). Peppe Eng har verkligen inget att göra i en golfkommentatorsroll, maken till korkade kommentarer får man leta efter *rys*.

Peppe kommenterar Annika Sörenstam som träffar flaggan med en chip: "Åh! dom där SKA juh sitta...ja, alltså, man kan ju inte räkna med att dom ska sitta, men det är juh så skönt när dom gör det"

"Ingenting är ibland för svårt för henne"

För att fortsätta klaga så ska den grafiske designern på HP Open visas raka vägen till skamvrån...oj va fult, oöversiktligt och opedagogiskt dom har lyckats göra det. Och även hemsidan lämnar juh en del i övrigt att önska.

Veckans skivköp:

José Gonzáléz - Stay in the shade Jens Leknman - Julie Jens Lekman - Maple Leaves

Hunnit med att se en del film den senaste veckan också;

 • Girl next door, förutsägbar men rätt okej.
 • Van Helsing, också den rätt duglig.
 • Butterfly Effect, den gillade jag skarpt.
 • I, Robot...You are experiencing a crappy movie.
 • The Stepford Wives, mja...inte helt bra, men ett par skratt bjöd den på i varje fall - har lust att se originalet, frågan är bara vart man får tag på den?

Och slutligen ett tack till Ghettocooler för länkningen häromdagen, trevligt att folk uppskattar ens pillande :-)

Digital tråd

29e Juli 09:42  ~  Maroon 5 - This Love

A special thanks goes out to Digitalthread for reviewing & linking Mojito.se as one of their "top picks" on July 28th , and writing all those nice things about this half-finished website - very kind of you :-)

I feel a little bad about visitors coming from there though, since you most likely won't understand one word on the whole thing haha. And yes, the Foto (Photo) link above works.

Midsommarbilder

27e Juli 14:32  ~  Nina Sky - Move ya body

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och gjort klart bilderna från midsommar och lagt upp dem för beskådning under foton.

Såg för övrigt Troja igår, helt oduglig. Håll er undan.

I'm baaaaaaack

26e Juli 11:22  ~  Melotron - Brüder

Sådär, då var man tillbaka i vårt rikes hufvudstad igen. Har varit en slitsam men fantastiskt trevlig vecka i Dalarnas djupa skogar. Borde haft en vettig kamera med mig, för det är bedårande vackert däruppe, men så smart var man såklart inte denna gången.

En hel del golfandet blev det juh förstås. Mora-veckan spelades från söndag till lördag med en ny tävling varje dag - tre partävlingar och 4 singeltävlingar. Det detog ungefär 200 personer varje dag.

 • Här kommer resultaten från veckan:
 • Söndag: Wasasten - Reslutat: 77 slag (från backtee)
  Placering: 13e
 • Måndag: Jale Åkeri Bästboll - Resultat: 41 poäng
  Placering: 7e - Pris: Badhandduk
 • Tisdag: FM Mattson - Resultat: 82 slag
  Placering: 35e
 • Onsdag: Mora Armatur Foursome - Resultat: 27 poäng
  Placering: 28e
 • Torsdag: DUKA - Resultat: 69 slag
  Placering: 3e - Pris: En vas från Mönsterås
 • Fredag: Mora GK Greensome - Reslutat: 42 poäng
  Placering: 2a - Pris: Black & Decker Bildammsugare
 • Lördag: Audio/Video - Resultat: 30 poäng
  Placering: 28e - Pris: Digitalkamera (utlottad)

Efter lördagens tävling avslutade med en ordentlig fest, en av killarna jag spelade med (Magnus "Nisse" Nilsson) hade byggt en flotte med vedeldad badtunna, bastu och relaxavdelning. Hur tufft som helst :-) (Här borde det såklart kommit en bild på denna läckra sak - men jag hade som sagt inte nån sån med mig). Denna hade hade kört till golfbanan på morgonen, och efter prisutdelning och middag så var vi ca 10 pers som samlades på den och drack lite öl och hade det trevligt - sen åkte vi med denna till Mora centrum för ytterligare ölintag...allt som allt en riktigt trevlig kväll :-)

Köpte ett par såna här (D2) i semesterpresent åt mig själv i lördags. Man måste juh få skämma bort sig lite ibland, eller hur?

 

Vacazione

17e Juli 14:32  ~  Jay Z - 99 problems

Nu åker jag bort en vecka.

Toodiloo :-)

z600 + VGA = Sant

13e Juli 21:22  ~  Tiger Lou - Sellout

Idag upptäckte jag plötsligt att min Z600 har fått en ny funktion efter att den var på reparation för några månader sen - istället för bara 160x120 alternativt 352x288 upplösning på kameran finns nu även VGA-upplösning, dvs 640x480 pixlar (så mycket använder jag den kameran...).

Jag har juh svårt att tro att kameran helt plötsligt blivit SÅ mycket bättre, så det handlar väl troligtvis om en interpolering av bilden, har inte hunnit undersöka kvaliteten på de stora bilderna än. För övrigt har telefonen blivit klart bättre efter uppdateringen, så har du en liten äldre z600 tycker jag du ska masa dig iväg till butiken och få en uppgradering - det är gratis, inte alla kan göra det på plats utan måste skicka iväg den ett par dagar, men du får en lånetelefon av butiken - så det är lugnt :-)

Glöm inte att kopiera över telefonboken på den nya telefonen bara...hrm...nån jag känner gjorde nämligen det.

Ett litet steg för Mojito...

12e Juli 17:12  ~  The Solution - Must be love coming down

Den här veckan kommer det dyka upp en del nyheter här på Mojito.se - det första märkbara händer här till höger, där man nu i tillägg till alla trevliga länkar även hittar den senaste filmen och boken jag tagit mig an, samt lite musik jag lyssnar på just nu.

Thats all for now...men det kommer mera :-)

Semester

11e Juli 17:02  ~  Maria Mena feat. Thomas Dybdahl - So Sweet

Nu har jag avslutat min praktik på Locomotiv. Och till min stora glädje ville dom behålla mig lite till, så den 9e augusti inleder jag en 2 månaders projektanställning - vilken förhoppningsvis följs av en fast anställning. Chefen ville vara säker på att det fanns tillräckligt med jobb i höst, och valde därför att erbjuda mig en projektanställning först...fullt föreståeligt tycker jag, även om jag såklart att kunnat tänka mig att bli fast direkt ;-)

Sista veckan på jobbet var det faktiskt riktigt trevligt väder så då inledde vi en liten lunchaktivitet, nämligen Boule-matcher i Humlegården. Riktigt skojigt - trots en ständig doft av dog poo runt spelområdet, men men.

LunchBouleBoys

Här är det HenkeBanan som visar prov på kulkoll.

Men innan jag börjar på Loco, ska jag har fyra veckor ledigt, det ska blir riktigt skönt - även om jag inte jobbat så länge, har jag jobbat mycket - så semester känns väldigt lägligt. Har inga jätteplaner, hemma en vecka först - sen en vecka i Dalarna - och möjligtvis en liten tripp till Malmö efter det...vi får se.

Måste passa på att tipsa om en skön tv-serie också, Pimp My Ride heter den och går på MTV i USA (kanske här också?) och leds av Xzibit, som tar sig an ungdomars fula/trasiga/slitna bilar och pimpar till dom med biffiga stereopaket, ett otal lcd-skärmar, tuff lackering osv (Xz är bara programledare, allt byggs/designas av killarna på West Coast Customs). Rätt kul koncept, men tyvärr är genomförandet inte helt perfekt. Men med tanke på allt annat skräp som går på tv känns det ändå rätt sevärt. Även om det blir lite märkligt när man tar en bil som kostat $700 och fixar till den för $30.000 haha...lite vulgo, men skoj :-)

77 slag, 10 greenträffar, 6 fairwayträffar, 31 puttar varav en treputt, två birdies och en dubbelbogey senare.

3e Juli 21:02  ~  Stisch feat. Magnus Carlson - Beauty in me

Midsommarinlägget dröjer lite till. Tydligen.

Idag har det spelats golftävling, med hygglig framgång årets bästa runda hittills vilket resulterade i en 2:a plats i tävlingen (vann en putter). Jag hade dessutom längsta drive (ett dussin bollar), helt underbart väder och inte minst trevligt sällskap...not too shabby :-)

Andra saker som är bra: Folk som ler åt en på gatan (utan att man har en snorkråka på kinden)s. Lukten av vanilj. Motljus. Min digitalkamera. Frukost på Locomotiv. Mycket att göra (ej att förväxla med det snarlika för mycket att göra).

Men vad hände egentligen med Ebba Blitz?

Och hur luktar gravitation?

Sssväääääärjääää...!

27e Juni 22:12  ~  Tjeckiens Hejarklack

Jahapp. Det svenska EM-äventyret över för den här gången - det var juh lite trist...för de som bryr sig. Det är speciellt några saker med fotboll som gör att jag inte riktigt orkar bry mig eller bli engagerad i den sporten.

 • Varför varför varför ska bara EN av de 23 personerna på planen (och 30.000 på fotbollsarenan) kunna veta när matchen är slut? Tidtagning fungerar utmärkt i alla andra sporter på denna jord, men i fotboll finns det bara en relativ pseudotid att förhålla sig till - störtlöjligt.
 • Offside utan linjer. Godtyckliga avblåsningar som lika ofta är fel som rätt. Det säger juh sig självt att det går tvärbort.
 • Den totala bristen på sportmanship och respekt för reglerna. I de flesta andra sporter är regler något heligt som ska följas (nåja), men i fotboll går det mesta av spelet ut på att kringgå de uppsatta reglerna. Mest myglare vinner. Typ. Absolut värst är väl de kopiösa mängder av filmningar som visas upp under varje match, bara den delen gör att jag drar mig för att se på fotboll över huvudtaget. Men även framflyttade frisparkar/inkast - ofta gärna 10-20 meter. "Taktiska" byten (för att inverka på punkt 1) och så vidare.

Sen att matcherna är för långa, planen för stor och det blir för lite mål och att det borde finnas en sarg är juh bara detaljer som inte heller verkar för att göra sporten intressant.

Fotboll är tragiskt.

Men trots detta väljer jag att kolla lite på fotboll, som nu tex när det är EM eller under ett VM. Lite dubbelmoral kanske men det kan juh trots alla sina brister bli rätt spännande ibland :-)

Sådär, nu har jag klagat färdigt - nu ska jag gå och se klart Tjeckiens utskåpning av Danmark.

För övrigt har jag haft en helt förträfflig midsommar, men den kommer det mer om här vid ett lite senare tillfälle + lots and lots of fotografier :-)

Ditt dyretegn er ape (metallape)

20e Juni 11:42  ~  The Divine Comedy - Absent Friends

Du er superintelligent og lærer ting veldig fort, men du mangler utholdenhet og har en tendens til å hoppe fra sted til sted. Den store lykken er å finne noen som forstår deg og som samtidig kan ta del i det du gjør. Du kan bli ganske rik, det gjelder bare å bruke dine evner på en fornuftig måte og å være utholdende. Du er en problemløser og passer til arbeid som krever rask tankegang og visjoner.

Mer info om apan

Can I ass you a question

13e Juni 18:12  ~  Kroatiens hejarklack - Fotbolls EM

Mitt kära Mojito.se är tydligen rankat som nummer 8 för folk på spray som söker efter "rumpor" (!). Vet inte om jag ska bli smickrad eller ta illa upp :-P

Så för er som letat er hit i tron om att få se några praktfulla ryggslut - kan jag bara beklaga. No ass today.

Jag mötte Lassie

12e Juni 16:52  ~  Kristoffer Åström - I collect knives

Höll på att krocka med Dr. Cox (t.h. på bilden), eller John C. McGinley som han egentligen heter, på stan tidigare i veckan vilket kändes lite surrealistiskt. Anatar att alla redan vet det men han är alltså skådisen från en av de enligt mig roligaste tv-serierna någonsin; Scrubs.

John C. McGinley från Scrubs

Bristen på uppdateringar skylls denna vecka på en väl tilltagen arbetsskörd, på min himla trevliga pratikarbetsplats :-)

Idag har jag besökt Ulriksdal Flower Show vilket inte var så dumt, men 130 spänn i inträde var väl lite i saftigaste laget för att kolla in en trädgård och handla blommor/trädgårdsgrejjer kan man tycka. Kanske ICA tar efter snart och börjar ta inträde? Vidare var de så kallade idéträdgårdarna var rätt tama, jag hade föreställt mig att det skulle vara lite mer experimentellt och inspirerande...men det mesta var mest intetsägande och trist. Ett par svensk/japanska fusionsträdgårdar var dock sevärda. Och balkong-utställningarna var lite fyndigt gjorda.

Liggstol i en av idéträdgårdarna, men huvudkudden ser inte SÅÅ skön ut...eller?

Golfar Tolvan

Tog med Tobias till golfbanan en solig kväll. Han klarade sig riktigt bra för att aldrig tidigare ens hållit i en klubba!

Jag har dessutom köpt en ny driver; RAM FX 440 cc Ti så nu räknar jag kallt med att bli en klart bättre golfspelare inom kort!

Och så har jag pussats den här veckan, woho :-D

Are you a Praktican or a Praktican't

3e Juni 23:12  ~  Deportees - Arrest me 'til it hurts

12an: You're the man!
Stefan: I'm the Praktican (not the Praktican't)

Uppdaterat II

2a Juni 19:32  ~  The Lucksmiths - The Sandringham Line

I sat backwards on the train - and suddenly - the city was further and further in front of me.

Nu har iaf min praktik på Locomotivs webavdelning börjat "på riktigt", så om dagarna sitter jag numer och pillar på bland annat det här, det här och det här. Och det ska jag göra fram till nån vecka in i Juli är det tänkt...till att börja med iaf :-)

Gick upp halv sex imorse för att träna yoga med Tobias på S.E.K.T. - fölåt S.A.T.S., helt galet tidigt, men det var riktigt skönt. Insåg att det var ett halvår sen jag tränade yoga sist - nämligen i Oslo...och det märktes. Stel kille har man blivit.

Är extremt sugen på att göra egna T-shirtar, verkar som jag får såna ryck med jämna mellanrum. Vet inte riktigt hur jag ska få tid och råd bara. Finns några bra länk-tips angående detta här till höger om det är nån annan som är intresserad.

Nu är tredje säsongen av 24 slut i staterna...och alla avsnitten har letat sig fram till min hårddisk, så då är det väl bara att sätta igång då! :-D Men nu är juh äntligen sommarvädret här...så typiskt.

Glassväder utan dess like idag, handlade för ett par minuter sen glass från glassbilen för första gången på säkert 10 år - nice!

Avslutningvis, lite amerikansk hip-hop och svensk pop för de fina sommar kvällarna, eller dagarna för den delen - bra just nu är hur som helst:

Thats all folks!

Uppdaterat

22a Maj 15:42  ~  Mattias Hellberg - Power failure

Jo, jag vet...det borde komma en ordentlig uppdatering här snart och inte bara länkar som den senaste veckan tiden.

Detta har hänt iaf.

 • Fått en himla bra praktikplats, hoppas allt löser sig med AF nu bara...
 • Spelat golf fler gånger på en vecka än de senaste tre åren sammanslaget.
 • Träffat henne igen :-)
 • Besökte Jhonnys grav för första gången, kändes märkligt på alla möjliga sätt. Men bra.
 • Varit dålig på att uppdatera / bli klar med den här sidan och en massa annat.
 • Fått en bra cd med musik jag aldrig hört förr + ett äkta brev i posten. Äkta brev rules.
 • Spelat Kubb för första gången.
 • Inte fotograferat ett dyft.

Idag regnar det. Då borde man kunna få lite gjort...tycker man juh. Kanske dags att göra ett nytt försök med kommentarer-funktionen tänkte ja - go nuts:

Att konfrontera en homofob

15e Maj 18:52  ~  Strip Music - Desperations

Jim David sa enligt Metafilter:

When his father asked him about what it is that he and his gay partner do, Jim replied "You know all those things that you wish Mom would do? That's what we do."

Haha :-) Lysande.

Sex fot under AMF

13e Maj 16:12  ~  Nic & the family - Hej Monika

Är det bara jag som tycker mig ana en ganska rejäl portion Six feet under-inspiration i bild/musik-valet när man gjort reklamfilerna för AMF Pension? Filmerna bygger på temat att folk i 30års åldern hälsar på sig själva som pensionärer, nån tant som spelar golf och en annan med en man som flugfiskar med sin svärson.

CSI Sundbyberg

Någon trevlig hade den goda smaken att haka på sena-presenter-trenden, idag dök nämligen denna upp!

Torterad bok

Verkar dock ha fått sig en rejäl omgång av Mr Post, så man får vara glad att det inte bara var ett tomt omslagspapper som dök upp!

Nu ska jag bara utnyttja allt jag lärt mig genom att se på CSI och försöka lista ut vem som skickat den, ingen avsändare, ingenting (kanske trillat ur?). Men jag har några ledtrådar:

 • Ett hårstrå
 • Handstilen
 • Det speciella (fina!) omslagspappret
 • Sist men inte minst, innehållet i paketet såklart. Nämligen Paul Austers bok New York Triologin

Så jag har redan en huvudmisstänkt ;-) Tack *****! Ska se om Horatio & Grissom är eniga i mitt resonemang om gärningsmannen. Helt bra med en ny bok, även om jag köpte en annan häromdagen (Expedition L av Erlend Loe) - nu har jag att göra en stund! :-D

United states of wtf!?

5e Maj 20:12  ~  Kanye West - Two Words

Disney stoppar Michael Moores nya film Fahrenheit 911 (dom äger produktionsbolaget Miramax) från att visas i USA på grund av den hårda Bush-kritiken. Bush och Chaneys intervjuer angående 11e september med komissionen som utreder saken var varken under ed eller spelades in/skrevs ner. Och dessutom krävde man att få göra intervjun tillsammans, låter juh inte bara lite suspekt spør du meg.

Vanligtvis skiter jag rätt så massor i politik och dylikt - låt idioterna hålla på liksom - men ibland undrar man om det inte blivit dags att störta regimen i USA? VIVA LA RESISTANCE! (eller var det nått annat?) För nu har det liksom spårat ur helt och hållet, jag menar amerikanska presidenter har juh alltid gillat att kriga, speciellt under valår, inget nytt där - men när man ska börja mörka och censurera verkligheten på det här sättet...nej, ska dom hålla på får dom fan stå för det åtminstone.

Tillägg:
Och när man ser såna här saker ökar juh inte direkt förtroendet för det där stora stället i väster.

Pårökt marinblå marijuanamarinad

5e Maj 14:52  ~  Niccokick & José Gonzáléz - I want you back

"Han står bredbent i stadens centrum och är mannen som sett och hört allt. Loj och cool. Pårökt marinblå marijuanamarinad. Dubbelsidig dub i ett dubbelrum i Dakar. Dubbelsäng, bubbelspräng, ledhäng."

Stycket ovan är:

 • En dikt av Marcus Birro
 • Christer Petterson försvarstal
 • Den där osynliga texten på tjugolapparna
 • En skivrecension
 • Nått jag precis svamlat ihop

Era svar skickas omedelbart och utan porto till mig, så har ni chansen att vinna en månadsförbrukning fickludd (vitt).

"There's something about Miriam" börjar om en vecka på svensk tv, och har tydligen skapat en del rabalder i England. Det är en datingserie i stil med Ungkaren och Miljonären...men med en ny twist - Miriam är egentligen en kille. Haha. En så kallad "Pre-Op", dvs allt på honom/henne ser ut som på en tjej...utom det allra sista. Vilket såklart inte killarna han/hon dejtar får veta.

Blev tydligen en massa stämningar och skadestånd för Sky som producerat programmet innan man fick lov att visa det, killarna kände sig lurade (no shit sherlock). Och med tanke på hur Miriam faktiskt ser ut är de svårt att tro att inte de allra flesta killar hade gått på samma nit.

There is something (fishy) about Miriam

Givetvis har han/hon redan spelat in en singel också, på famewhorefronten intet nytt.

Krash boom bang

2a Maj 14:02  ~  Petter - Fredrik Snortare & Cecilia Synd

En datorkrash är verkligen ALDRIG ens lite kul...och att bli av med bokmärken/mail från de senaste 5 åren - well, man får väl skylla sig själv för att man inte tar bättre backup på saker och ting - men fan fan fan va trist det är. Även om jag nu lyckades få tillbaka de flesta av mailen, med lite tur, hjälp och skicklighet. Och att sortera drygt 5000 mail är juh skoj...eller?

How to install XP in 5 hours or less, jag höll på från kl 11 till 17.30 och jag är fortfarande inte klar.

Dessutom har jag enligt uppgift en fiskekrok i ögonbrynet (?), låter juh inte heller så jävla skoj.

Men trots detta har det varit en helt fin helg :-) märkligt va? Massa sol, dåliga schlagers, hitman, årets första grillning och underbara människor runt om kring mig som gör sitt yttersta för att jag ska ha det bra. Och dessutom nya människor som överraskar. I'm all pleased (men undrar lite över fiskekroken).

Och när jag såsmåningom fått ordning på burken igen så ska jag lägga i en ordentlig växel för att få klart de andra delarna av den här sidan...men just nu är det alltså lite kaos.

Ta livet av Bill volym nummer två

26e April 00:35  ~  Morrissey - Irish Blood, English Heart

"It is the wood that should fear your hand,
not the other way around"
- Pai Mei

Mai Pei

Sista kalaset

23e April 16:44  ~  Nine Inch Nails - Closer (Live)

Morgondagens födelsedagskalas blir tydligen det sista jag får äran att arrangera :-( var i butiken för att handla allt det nödvändiga och det visar sig att tårtljus säljs bara i 24-pack, så 24 är tydligen åldersgränsen då det bestämts att sådan form av firande bör upphöra...trist tycker jag.

Passar på att testa den en liten kommentarfunktion jag hittat, so don't be shy :-) Men tog bort den igen eftersom den segade ner sidan rätt rejält - back to the drawing board.

Inköpslista

21e April 18:58  ~  Dialated People - This way

Funderar allvarligt på att sluta lyssna på hiphop / rap, för även om det är trevlig musik i många fall, så är jag grymt less på allt mellansnack mellan låtarna. Kan dom inte bara spela sin musik och uttrycka sig den vägen - räcker inte det?

Det lilla vettiga dom mot förmodan att ha att säga i alla dessa skit / intro / outro-avsnitten är juh ändå intressanta max en gång. Ha det som gratis nedladdning från era websidor istället, så kan era hardcore fans lyssna ihjäl sig på det om dom vill, men jag vill inte höra om dina nya fälgar, dina skottskador, att du läxar upp din honhund, att din morsa betyder allt för dig, din snåla farsa, höra när du laddar / skjuter med din Glock...så länge du inte inte har ett bra beat i bakgrunden då förstås :-P

Det var Kanye West som framkallade det här. Skyll på honom, det är inte mitt fel.

För övrigt är Jens Lekmans skiva "When I said I wanted to be your dog" helt trevlig, och borde införskaffas per omgående av alla. Underbart naiva texter om vardagen full av vackra nödrim :-) Eller vad sägs om att rimma "Jehovas" med "pullovers". Ett geni helt enkelt.

Annat nytt & trevligt som strålar ur mina högtalare:

 • Snow Patrol - Final Straw (cd)
 • Phoenix - Alphabetical (cd)
 • Nikola Sarcevic - Lovetrap
 • Petter - Fredrik Snortare & Cecilia Synd
 • Fjärde Världen - Här i vårt kvarter
 • Swan Lee - I don't mind
 • Onelinedrawing - The Volounteers (cd)

Tjugofyra

18e April 13:12  ~  Jens Lekman - Happy birthday dear friend

Det verkar inte vara nån större skillnad på att vara tjugotre eller tjugofyra år. Än så länge iaf (8 timmar 54 minuter and counting). Förutom att jag numer är innehavare av ett himla fint backgammonspel då förstås :-)

Sidan 23

15e April 01:49  ~  Damien Rice - Amie

Douglas sa åt mig att:

1. Ta närmaste bok.

2. Slå upp sidan 23.

3. Hitta den femte meningen.

4. Citera den meningen i min journal tillsammans med dessa instruktioner.

"Det gäller bara att finna den gyllene medelvägen och inte bli en slav under sina laster."

Lin Yutang - Konsten att njuta av livet

Och man gör juh som man blir tillsagd eller hur? Och nu är det din tur.

För övrigt kan man konstatera att medans universum fortsätter att utvidgas så blir jorden bara mindre och mindre...tack för en trevlig kväll Julia :-)

Ordlista

15e April 13:51  ~  Pay TV - Trendy Discoteque

De flesta som har en mobiltelefon, har en ordlista. En ordlista med rätt mycket ord, ord som Amalgam - Schablon - Minibok (?) - Västergötland och andra rätt onödiga ord som man kanske inte använder SÅ himla ofta...

Som tur är kan man juh lägga till sina egna ord i denna ordlista, ord som tillverkaren missat eller kanske censurerat, eller som man kanske uppfunnit själv. Men eftersom minnet på de flesta av dagens telefoner är ganska begränsat, så har jag kommit fram till följande:

Hade det inte varit en poäng för mobiltelefon-tillverkarna att kanske en gång om året erbjuda sin användare en liten summa för att 'tanka över' sina eget inskrivna ordböcker för att se vilka nya ord det faktiskt är behov av? Så att ordboken blir lite bättre optimerad för användaren, utan att ta mer plats.

Efter fyra månaders användning har följande ord hamnat i min Z600's ordbok:

Bakis, Candi, Basement, Abstinens, Bauer, Biljard, Bitch, Blow, Anna, Cram, Crap, Brrr, Cyklat, Deppar, Fotar, Fridan, Fuck, Gbg, Hallu, Hånglar, Hardy, Happy, Hehe, Hejje, Hello, Hihi, Igt, iMac, Inatt, Indeed, Inhandlas, Gonatt, Gomorron, iPod, Huh, Hundring, Jadå, Jao, Japp, Låssas, Kåt, Later, Jävla, Jej, Lek, Lenger, Jepp, Kids, Lingo, Jhonny, Kjäre, Klem, Kliniken, Köben, Kokos, Koncerten, Koselig, Kraaam, Kramings, Kramkram, Krya, Kudos, Juice, Juhu, Kuken, Lyllos, Näe, Magnecyl, Obscen, Maria, Natta, Mayor, Meat, Odräglig, Nintendo, Ölande, Mobilen, Mnd, Mojito, Mmm, Much, Mupp, Mye, Sådeså, Såklart, Sammen, Pannkaka, Screening, Scrollar, Raw, Rebeckas, Pdf, Renae, Reply, Shit, Shoppat, Shoppar, Simulator, Slappar, Skit, Skjer, Smicker, Soon, Sötaste, Sötnos, Pramen, Sunk, Pusekatten, Sussa, Sussar, Surprise, Sweet, Pysslar, Takes, Tanja, Testing, Vettja, Then, Tierp, Thing, Tlf, Tjipp, Usch, Tusing, Utvilad, Tynell, Zappar, Yes, Why, Zoom.

Inte det att jag använder alla de här orden varje dag, och en tredjedel har jag nog bara använt en gång, men det känns ändå som detta är information jag skulle vilja haft tag på om jag tillverkade telefoner.

Och slutligen en fråga, varför anstränger sig Eminem så hårt för att framstå som Markoolio nuförtiden? Helt tragisk, spør du meg.

Sneezefart?

6e April 00:51  ~  Sondre Lerche - I know, I know

Sent en söndagnatt...eller tidigt en måndagmorron:

Stefan: Hey! my new page is out, check it out. It's in swedish this time though.
Sarah: For crying out loud :-P

(..a little later...)

Sa: I like it but we have one question - what is a SNART?
St: "Soon"
Sa: Rick thinks its a sneeze and a fart
St: Haha... or it could be that ;-)
Sa: I like it it's very elegant. What's upplysningar, it sounds funny.
St: Like "information" ..kinda
Sa: Hahahaha
Sa: Snart

Underhållning på interkontinental nivå...

Mojito.se ~ helt nytt liksom.

4e April 20:31  ~   Granada - Sleepy Eyes

Nytt namn, ny design, nytt innehåll och nytt språk.
Man har juh hört att det är hippt att ha en weblog, journal and what not, så här är mitt bidrag till populärkulturen. På svenska. Mojito.se är alltså min nya sida som från och med nu ersätter metatopi.com som mitt hem på nätet, tanken med den nya sidan är att vara lite personligare och rikare på innehåll. Till en början kommer den här sidan framförallt innehålla en blandning av blog/journal, länkar till kul/intressanta/snygga saker och fotografier, men mer saker kommer efterhand...

Den nya sidan är gjord enligt konstens alla regler (CSS / XHTML) och borde fungera finfint i de flesta nyare webbläsare (Firefox, Safari eller IE6 har jag testat). Mojito serveras med fördel via en bredbandsuppkoppling.

De olika delarna av sidan är inte helt klara än men det kommer falla på plats under de närmaste dagarna, som vanligt drar de egna projekten ut på tiden mer än de borde (skomakarens barn...bla bla). Men nu hade jag satt en deadline för mig själv 04.04.04 att lägg ut sidan och då ska de banne mig ligga nått ute då oxå :-P

Hoppas ni gillar mitt nya hem lika mycket som jag gör och har ni åsikter eller kommentarer kring sidan, dess innehåll eller utseende får ni mer än gärna skicka ett mail till mig.

Skål & Tack för besöket :-)

/Stefan

Google Desktop
Googla ditt skrivbord, bara för PC.

Misprinted type 3.0
Lite sköna fonter, några gratis.

Shake skin
Vad får dom allt ifrån? :-)

Firstborn
Ännu en enkel, snygg och välfungerande flashsida. Ovanligt smart navigering.

Caroline Eklund
Skrämmade (i dubbel bemärkelse) bra jobb av denna blott 17-åriga tjej.

ISO 50
Förbaskat snygg portfoliosida.

Drewmedia
enkelt och snyggt i flash.

The Beauty & Business of CSS
Intressant läsning & exempel på hur CSS förbättrar webben, både formmässigt och ekonomiskt. Är dock en presentation, så man saknar juh Douglas Bowman prat, men man kan förstå det mesta ändå.

Renascent
Finns det mycket fint att kika på i portfolion hos dessa duktiga holländare.

Lite nya sköna Google-tjänster:
Google SMS och Google Print. Och har man inget bättre för sig kan man juh kolla in första kortet folk har tagit med sina digitalkameror (Sony).

MN8 Studio
Snygg flashsite, gillar speciellt maskningarna / övergångarna.

Erik Otten
Himla fin personlig site för en holländsk designer. Rent och mjuk.

What to rent
har säkert länkat den förut, men det är verkligen en helt genialisk tjänst.

The National Bank
Mitt nya norska favoritband, som har en rätt fin sida dessutom.

Hawaii, Oslo
En ny norsk film som verkar, hm, jag vet inte riktigt, men en rätt speciell websida har den fått iaf.

CSS resurser
Det är dags att lära sig designa med CSS, här finns massa info och länkar om hur du går till väga.

Fo shizzle my nizzle
Reder ut begreppen.

Vi spelar lite photoshoptennis...gissa vilken bild jag gjort ;-)

Asiatisk kommunistpropaganda
..men snyggt är det.

NoScope
Snygg site av dansken Joen Asmussen, som dessutom hade den goda smaken att länka till Mojito häromdagen :-) Det tackar vi för.

Imagination Cubed
GEs online-ritverktyg har kommit i ny version, nu kan man rita flera samtidigt. Skoj :-)

Faktoider
Avlivande av myter.

BluGraf

Stylegala
Snygg portal/galleri med mängder av länkar till vackra xhtml & css-baserade siter (bland annat Mojito hihi).

Nike Evolution
Riktigt snygg liten film om Nikes utveckling av skor (Quicktime).

Lori Ann
Snygg flashsite för en sångerska.

Galactika toiletseat
Disco på toaletten.

Philips Home Defibrilator
Eh...va? Menar dom allvar eller?

Borr Magazine
HELT galet.

Pioneer10
Här finns en massa fina arbeten av en kille som heter Duane King.

Dogital camera?
Digitalkamer för din hund.

Hyperlink Policy
Kanske det löjligaste jag hört talas om, så bara därför gör jag såhär.

Siffror på hur Dubya Bush har kört USA i botten, inte bara rent ryktesmässigt men även på alla andra möjliga vis.

Le Breeze
En snyggt skin till Firefox, browsern som jag litar på att ALLA har vid det här laget.

Ny högtidsdag skapad
Lägg det på minnet.

Microsoft
Har faktiskt lyckts göra något snyggt - i det här fallet en flashsite, man slutar aldrig att förundras...

Just tshirts
har...ja, bara t-shirts.

Väckarklocka a go go
Kanske lite overkill, men fina är dem. Och säkert väldigt dyra.

SmartWrap
Smaaaaart idé.

FireWireLess
Trådlös firewire...mums.

Child Pimp & Ho Custumes
Ska dina barn ha såna här kostymer till Halloween i år? Kan inte bestämma mig om det är kul eller bara sjukt.

Fluff Deluxe

From a mouth
Lina har en sida fullproppad med fina målningar, teckningar och foton.

Hybridworks
Väldigt snygg och välgjord flashsida fylld med små genomtänkta detaljer.

Vivitar DVR390H
= Digitalkamera, videokamera, videospelare (upp/inspelning), mp3-spelare, röstmemo.

Eccentris
Mängder med snygga fashion-fotografier på en rätt snygg sida dessutom.

Toalettsnorkel
Verkar helskumt.

Mikro Mart
Skumma små konstverk tillverkade av ett ark stål(?).

Julie West
har massa massa massa fina illustrationer att bjuda på.

Kidrobot
Har högtalare med minst sagt lite annorlunda utseende.

Mona Kuhn
Snygga fotografier (speciellt de svart/vita). Notera att det är en hel del naket - så kolla så att inte chefen tittar över axeln :-P NSFW som det brukar heta.

Canon 20D
Canon släpper ny digital systemkamera med 8.1 megapixel och massa nytt lull-lull. Dessutom till samma pris som den tidigare 10D. Vill haaaaaaaa...!

CrazyCorolla
En samling sköna/skumma annonser från Blocket.se

Brisa
Himla fin handstilsfont från Veer.

No Pattern
Massa fint att se på här.

Ultra16
Snygg flashsida och portfolio för den här amerikanska byrån.

PHOTO.mondo
Snygga fotografier.

Skapa en Favicon online.

Electric Heat
Portfolio med en del snygga saker gjorda av Nigel Evan Dennis.

QUIM
Snyggt, snyggt och snyggt.

Purpurite
Snygg fotoalbumslösning i flash.

Ögonkaffe (?)
Svart/Vit fotomagain

Left Justified
Oj, det här var juh riktigt snyggt.

John Kerry Sucks Less

Time
Ett fascinerande fotoprojekt.

Bodyperks
(ingen kommentar)

123 Klan
Krävs en massa klickande, men till slut kommer man fram till en massa fin graffitti.

Meji Fruit Drops
This hard candy brings us super-fun happiness, and we think it will bring you extra-joy too. Wow liksom :-)

IMNY
...som jag gnällde lite på tidigare har nu uppdaterat sin layout till det bättre - snyggt!

Siemens SK65
Mobil med fullt tangentbord som man kan snurra fram när det behövs - piffigt!

Andrzej Dragan
Superretoucherade fotografier med tekniken 'light retouch' vissa bilder blir kusligt snygga.

Delicious Library 3.0
Från Delicious Monster (bra firmanamn!) Ser ut att vara ett riktigt snygg sätt att hålla reda på sina film, skivor böcker.

Andrew Childs Typography
Snygga och gratis minifonter

Gör om din iPod till en fjärrkontroll
Kanske det mest omständiga jag någonsin hört talas om...men kul är det att någon faktiskt gjort det.

Fia Tjernberg
Har en massa tuffa svartvita foton att bjuda på (klicka på gubben för att få fram menyn)

S+arck & Microsoft
Såg den nya musen i butiken idag, riktigt snygg och den blir din för 399,-

Swedish Eyes In Tokyo
Kul grej och snygg sida...men är det inte lite välfå foton??

Hick Industries
En hel del tuffa t-shirt och annat med tryck på.

Visual Hero
Läcker personlig site.

Synthesis01
Piffig liten flashsite med snygga detaljer.

Gats(i)ten
Läs om de roliga gatstenarna som dykt upp här och var i Stockholm.

Multimap
För alla dina kartbehov, bara att klicka klicka klicka. Här bodde jag i Norge för övrigt :-)

Tobot / Tobias Nilsson
har bland annat en del fina illustrationer, synd bara att siten är så liten, men det kanske är mer på gång...vem vet.

University of Nigeria
Kanske man skulle satsa på en brevkurs i advanced fee collection?

Så kan det gå...
När företagen snålar och använder foto-cd's istället för att ta egna bilder.

Bushisms
En samling intelligenta uttalanden från idioten i väst, Dubya.

Robosapien
Vem behöver inte en biomorfisk robot egentligen?

Roku Soundbridge
En kul musikpryl

IMNY
Dålig navigering, och är vi inte lite less på 45graders strecken snart? Men siten och hans arbeten är juh onekligen snygga.

Helskön somrig musikvideo och låten är inte helt kass den heller ;-)

Ryder Cup 2004
Snart är det dags! Många stora sportevenemang i år. Fotbolls EM, OS, World Cup i Hockey och dessutom alltså Ryder Cup. Man har dessutom skaffat sig en ny och fräsh, men enkel site.

Paper Mario
Vad f*n är deta här...haha, galna japaner :-)

Ali G ska börja på Harvard, och här är hans antagningstal.

Alexander McQueen
Gör riktigt snygga solglasögon.

Speedmania
Snygga hårddiskkabinett till hyfsat pris.

Gillette Mach 3 Power
(deras produktnamn blir bara längre och längre...) Rakhyvel som drivs med batterier. Hyveln använder ultraljud för att få skäggstrån att resa sig, låter juh riktigt fancy.

Rejection letter
Haha, såna ska jag börja skicka!

Designtävling: skapa den nya EU-flaggan. Den nuvarande blir lite fel nu när alla de nya länderna kom med i sommar.

Galna JoJo-Japaner (13 MB film)

Marlon Brando är död :-( 80 år gammal.

Lite sköna 70-talsinteriörer.

SONY Vaio X505
Lövtunn liten laptop från SONY.

Philippe Starck har designat en mus åt Microsoft. Kinda cool :-)

Mac OS X 10.4 Tiger
Kommer under första halvan av 2005, men man kan få tjyvtitta på några av de nya funktionerna redan nu.

Ohhhhhhhhhhh!
Apple lanserar nya skärmar; 20, 23 och 30 (!) tum i vacker aluminium. *dräggel*

iPod your BMW
Snygg mini-site för BMWs integrerade iPod-lösning (i brist på bättre förklaring),

Några fina tips för den som designar banners från företaget Florida Designs. Punkt nummer 5 är juh grymt bra: "The Fake Factor". Dvs att göra banners som ser ut att vara för nått annat än de egentligen är. För alla vet juh att folk verkligen gillar att betala pengar till ett företag som försöker lura dem...?

Tre knappar - 45 spänn
"Ditt favoritband suger" haha

Chairfix
Tuff plattpackad stol.

SONYs nya projektordukar kommer att vara svarta (istället för vita eller grå som nu) och tillverkade på ett fiffigt sätt som gör att allt vitt ljus absorberas av duken, medan RGB-visas hur fint som helst. Vilket i sin tur ska göra att man utan problem kan använda projektorer i väl belysta rum - något som inte fungerat speciellt bra hittills.

Bopano
Förser Lyon, Frankrike med lite alternativa trafikskyltar.

Instruktioner för nyblivna föräldrar

What is...

Kolla in höjdpunkter och mål från fotbolls EM med BBCs virtuella repriser.

AntiCAPSLOCK

Eftersom Fotbolls EM börjar idag så måste man väl ha med en fotbollslänk också då.

Neubix Studios
Snygg och funktionell flashsite.

Vissa lägger ner otroligt mycket tid och energi på att få sina datorer att se...tjaa...speciella ut.

Lenny Kravitz
Har lanserat en ny snygg sida i samband med sin nya platta - som verkar rätt bra, men jag fattar inte hans nya frisyr...rakpermanent?! Lite James Brown varning, in a bad way.

Kigot Design Studios
Snygg sida med flash + 3d

Jättesöta dockor
Som av nån anledning kallas Ugly Dolls - överst på min önskelista är dom iaf, eller nja, strax efter AirportExpress då.

Swingin' blingin'...haha!

"Even though I am proud of the theatrical version of the film, I've always felt that the story was somewhat compromised in order to come in under two hours"
Richard Kelly, manusförfattare/regissör till Donnie Darko pratar med CNN om den ny versionen av filmen.

Smart handduk om man har svårt att hålla reda på vilken sida man använde till vad.

Idag släppte Apple några nyheter:
- AirportExpress mottagare till trådlöst nätverk (airport) som har en ljudutgång, för att koppla till en stereo/högtalare.
- AirTunes. Iochmed iTunes 4.6 kommer man kunna styra AirportExpress enheterna via iTunes. Nice.

Kul reklamfilmer för den amerikanska mobiloperatören Sprint. Lite segt att ladda dessvärre.

Garden State
Ännu en film att se fram emot.

Farenheit 9/11-trailer
Ser fram emot att få se den här filmen, även om den bara bekräftar vad man redan vet. Bush är ett nöt & en marionett. Storföretag är giriga och omoraliska bortom all förståelse. Politiker är fulla av skit. Regeringen för folket bakom ljuset.

Tema: T-shirt
American Fear Clothing har en ruggigt snygg sida & tuffa tryck. Ska spara min veckopeng och köpa mig en sån här tror jag, så jag också kan skapa lite t-skjortekonst. Alternativt använda denna tjänst (billigt!). För tuffa pixliga tryck finns även denna himla söta sida.

I Norge har dom slutat röka på uteställen nu. Bra.

"Öh...nej alltså, jag ska bara tälja dalahästar...juh. Tror ni mig inte?"

En riktigt snygg logo.

Prylnyheter:
Apples nya skärm? Förmodligen inte, men himla snyggt ändå. Sony släpper en liten iPod-liknande pryl, men med möjlighet att visa video i tillägg till att spela musik. Nice!

Fold it
Galet många snygga/sjuka teckningar att skåda här.

M. Night Shyamalans (Sixth Sense & Unbreakable) nya film The Village ser sevärd, snygg och ruggig ut.

Införskaffade ett par nya skor idag, funderade på hur man skulle snöra dem på snyggast och bästa sätt - här hittade jag en massa snörningstips. Det finns tydligen websidor om precis ALLT.

Andy Kauffman är tillbaka! :-O

VersionCarton
Fattar inte ord av det som står, men det är juh snyggt så det förslår.

Pacman - fast på riktigt.

Det finns folk som är korkade, det finns folk som är outbildade och så finns det dom som t.o.m. har bommat en ganska grundläggande sak man BÖR veta, instinktivt om inte annat. Poor schmucks.

Nästan så man blir lite sugen på att skaffa bil igen när man ser såna här kreationer, haha

Låtupplysningen.se
Väldigt behändig tjänst för alla liksom jag som lyssnar mycket på radio. Lite dyr dock - 5-6kr/låt beroende på operatör.

The Incredibles - Ny trailer
You tell me where my suit is woman!! 5e november, gläd dig!

Ingenting alls.

Little boxes
Enkel och vettig sida om man håller på att lära sig att bygga sidor med CSS.

Duffers Golf
Äntligen har någon gjort nått vettigt av Unreal Tournament

Sätt jag skulle vilja vara mer lik min hund på.

FlipstartPC
Hur ska man överleva utan en sån där liten godbit?

Paraply för två? Ja, varför inte...det finns juh vantar för två.

Nu vet jag var jag ska köpa min sommargarderob.

Här finns en alternativ version av den här websidan.

* * * * * S Ü P E R L Ä N K * * * * *
Ett revolutionerande sätt att vika en T-shirt. En instruktionsfilm på japanska - men det räcker juh att titta för att lära sig, det funkar hur bra som helst! :-D Men se till att inte ha en för glatt yta att göra det på - för då blev det lite knepigt märkte jag.

Kul inlägg av en kille som blir dikriminerad för sin murse (Man Purse / Man Bag). Är det så här i Sverige också? Fast jag känner igen kommentaren om att ha keps i skolan, jag bråkade en hel del om det på högstadiet med mina lärare haha.

SuperSizeMe
En dokumentär om Amerikas snabbmatskultur - Förutom själva dokumentären med intervjuer och research så äter filmaren inget annat än snabbmat under inspelningens gång (30 dagar) för att se hur dett påverkar honom - och då menar jag INGET annat. Yuck.

Hoojum
Synnerligen välsvarvade datorburkar, nice :-)

Idioternas värld

Ett galleri med lite gamla hederliga Xerox-kopior.

Från och med idag heter jag Dead Bully Ho Slappa, bara så ni vet.

Wulffmorghenthaler regerar, (om ni nu mot förmodan inte redan visste det) se bara på det här!

SonyEricsson Primini
En ny lur, denna gången utan den sedvanliga Bokstav + Siffror kombinationen i modellnamnet.

Samsung har en 5 megapixel kameratelefon på gång.

Mutafukaz
Galet snyggt!

Hur skulle den här kampanjen mottas i Sverige tro? Det är Daewoo (bilar) som tillsammans med Sloggi (underkläder) som i ett försök att attrahera en yngre publik (?) arrangerar en tävling som är lika enkel som smaklös: kvinnliga besökare kan skicka in bilder på sin rumpor, för chansen att vinna en bil. Skulle man inte inte lyckas ta sig in på Top 10 så bjuder sidan dessutom på workout/diet-tips för att komma i "Sloggi-form".
Man oh man.

Känns som att det kanske kan vara dags att ersätta sin GameBoy när man ser nya PSP från Sony. Wow.

Detta var juh faktiskt rätt skoj.

Blogger är tillbaka i ny uniform, med nytt snyggare upplägg och en hel bunch nya mallar som är gjorda av några av världens främsta webgurus. Trevligt.

Why are you wearing that stupid man suit?

Ett litet samhälle i New Jersey byter namn till Mojito under två veckor! :-D Bakom detta ligger romtillverkaren Bacardi som sponsrar med 5000 dollar.

One Wacom tablet, two Nintendo thumbs, three hundred kung-fu flicks: Personal Spaceinvaders.

Mystic Sink
Hur tufft var inte det här då?

Wild postings
En ny och rätt charmig reklamfilm för iPod & iTunes.

Fotografen Mats Bäcker
Har många fina bilder att bjuda på, missade dessvärre hans utställning i Stockholm nyligen.

Post-it a go go

iTunes 4.5
Ny version med en hel del nya funktioner och förbättringar - bara att hämta!

I gave my cat an enema.
Märklig historia - himla söta illustrationer.

Reasons why my iPod is better than a boyfriend.

Gratis Fontfrossa!

Ny utgåva av Donnie Darko i sommar :-D En 20min längre version är på gång. Gläd er!

ISO50
Snygga fotografier & portfolio på en snygg sida. Lite irriterande ljudeffekter bara.

B-Tomic explosive clothing
Snygga t-shirts på en snygg sida (missa inte kontaktsidan - creepy!), dessvärre ingen leverans utanför Tyskland.

Sweden: "..where polarbears and blondes roam the streets.."

Jagvillhabostad.nu

Ny Thunderbirdlogo
Läs om Jon Hicks arbete med att ta fram den nya logon. Riktigt fin är den och matchar Firefox bra.

Pixelpalooza 2004
Och vinnarna är...

180 South
Oj så fint.

Once you pop...please stop
En reklamfilm för Pringles chips har dragits tillbaka för att den innehöll *trumvirvel* för mycket chips. Fascinerande.

Belkin Camera Link
*vill ha*

Saab 9-3 Cab
Det är inte för sent att köpa en födelsedagspresent åt mig...so pretty.

Slipsknytarskola

RetroVykort
från amerikanska motell.

Vackra vinterbilder
från Kina.

Here Is My Subwoofer and Here Is the Little Man That Lives In It
Kräver väl ingen närmare förklaring?

Kurt Nobel
Så snyggt att det känns orättvist.

No one ever really dies...
N-E-R-D
NERD
N*E*R*D
N.E.R.D.
eller N · E · R · D...hur ska dom ha det egentligen? Alla stavningarna finns att hitta på den i övrigt snygga sidan.

Sony T-11
..ser juh riktigt trevlig ut.

Designer in action
En hel samling fina pixliga fonter - dessutom helt gratis :-)

Letterhead Fonts
Tuff sida med massa fina fonter.

Space-Invaders
Kul projekt med många snygga installationer och foton, jag gillade speciellt den här.

Vad som händer när animatören rökt på.
[1] Klicka på "i'm a safe rider".
[2] Klicka "next" tills schemat kommer fram, vänta några sekunder som kommer en "Go"-knapp upp.
[3] Se animationen (med ljud).

Lime anyone? Riktigt snyggt!

Pixelhuset är det nya namnet på David Brasgallas flotta sida med ikoner, bilder och annat godis till din burk. Missa inte Matrix Rebooted - en riktigt snygg ikonserie.

LightBoxing
Kanske inte fullt så kul som PhotoshopTennis, men ändå.

Lodger
Lite småirriterande men oxå kul gränssnitt.

VadSkaManHyra
Superb tjänst för alla med filmhyrarbeslutsångest.

Level Vodka
Abosluts lyxutgåva har fått en stilig websida.

The Von Bondies
Riktigt snygg sida för bandet som är aktuella med den sköna låten C'mon C'mon.

S2Photo
En sida med märklig navigering och snygga fotografier.

Fotograf Ed Cortes
Min gamla Oslo-granne, är klart bättre på att fotografera än att
bygga websidor.

Karina Bednorz
Fler fotografier inpackade i en fräsh flashsite.

Piotr Zastrozny
..har en hel del skumma
fotoprojekt att bjuda på.

© 2005 Stefan Tynell. All eventuella rättigheter (& felaktigheter) reserverade.
CSS | XHTML | E-post